Kårbrev 3


Hej!

Nu är det inte många dagar kvar! Den 28/7 kl 10:00 slår vi upp portarna till DUST 2018 och välkomnar er alla till Ramunders rike. Innan vi ses är det några sista saker vi skulle vilja informera er om, vi tar det från A till Ö (eller i vart fall U).

Andaktsplats

DUST kommer att erbjuda en andaktsplats som man kan boka. På söndag kväll, om vädret tillåter, kommer en mässa att hållas med Anders Lennartsson, präst i Nikolai församling i Örebro.

Boka andaktsplatsen i god tid genom att kontakta info@dustlagren.se.

Besök

Det kommer att finnas ett begränsat antal parkeringsplatser vid lägerområdet. Har man möjlighet kan det vara bra att förena nytta med nöje och parkera vid Nationalparkens huvudingång och promenera fram och tillbaka till lägerområdet. Det finns även möjlighet att åka med den så kallade Turistbussen som Laxå kommun tillhandahåller.

Turistbussen måste bokas innan kl 18:00 dagen före på 0584-10920 (Laxå turistbyrå). För tidtabell, se HÄR!

Turistbussen kan även nyttjas av deltagare som kommer/åker med kollektivtrafik senare under veckan.

Bilparkering

Samtliga personbilar, förutom några enstaka med tillstånd, kommer att parkeras på Stenkällegårdens camping till ett självkostnadspris på 50 kr/dygn. På inryckningsdagen kommer det löpande gå bussar från campingen tillbaka till lägerområdet. Ett p-kort placeras i bilens framruta och betalning sker hos Info under lägerveckan, Swish eller kontant fungerar bra.

Det finns ingen möjlighet att ta sig till OCH från bilarna under lägerveckan, det är därför viktigt att man tar med sig allt man behöver.

Byförläggning

Byförläggningen finns på hemsidan under deltagarmenyn. Ta en titt där om ni inte redan gjort det. Fördelning av utmanare i utmanarbyn pågår.

Folkräkningen och Marknadsdagen

Vi vill påminna er alla om att plocka fram era talanger till Folkräkningen samt hitta på roliga aktiviteter till Marknadsdagen. Läs mer på hemsidan.

Gasol

Det kommer finnas möjlighet att byta gasolflaskor under lägertiden, inte fylla på eller köpa. Mer info om beställning av gasol kommer på lägret. De kårer som förvarar gasol på byn ska ha en skylt som visar att gasolflaskor finns i närheten.

Häradshövding

Lägret är uppdelat i 6 st häraden. Varje härad har en häradshövding som kommer att välkomna er till er lägeräng. Häradshövdingen är också den ni tar kontakt med i första hand om ni undrar något eller har några synpunkter.

Hästar och hundar

Det kommer att finnas hästar och hundar på lägerområdet som tillhör Ösjönäs. Vi har även tillåtit deltagare att ta med sina hundar under vissa restriktioner.

Källsortering

Ösjönäs tillhandahåller källsortering i fraktionerna brännbart, plast, papper, metall och glas. Det är bra om kårerna har med sig behållare för att källsortera sina sopor. Ingen kompost finns.

Lägeravgifter

Nu ska alla kårer ha fått faktura för kårens lägeravgifter. Har ni inte det, hör av er till info@dustlagren.se så skickar vi en ny.

Matansvariga

Alla byar ska utse en matansvarig som ska ha lite extra koll på mathämtningen under veckan. Alla matansvariga ska läsa igenom info om DUST Matmarknad på hemsidan innan ankomst till lägret.

Mötestider dag 1

Första dagen kommer vi att ha informationsträff för byhövdingar och matansvariga kl 14:30. Var noga med att läsa igenom informationsmaterialet ni får när ni kommer till lägret och passa angivna tider.

Program

Ni kan läsa om de olika åldersgruppernas program på hemsidan.

Många av programaktiviteterna har ont om funktionärer och det kommer krävas att kårerna ställer upp med ledare på de olika aktiviteterna.

Glöm inte att programönskemål för Äventyrare ska fyllas i och lämnas i Skagas tält senast 17:00 på lördagen. Ange även patrullnamn och antal. Utmanarna ska fylla i sina önskemål om aktiviteter via en enkät på webben. Gå in HÄR! och läs mer.

Radio

Vi har tidigare gått ut med info om att vi kommer att sända radio. Denna programaktivitet har utgått så ni kan lämna radion hemma.

Slaskgropar

Vi får inte gräva på lägerängarna, varken för slaskgropar eller diken. Detta innebär att eventuella slaskgropar får grävas och placeras i skogen i anslutning till ängen. Det krävs mycket arbete att återställa ängarna som vanligtvis används som hästhagar.

Telefon och adress

Från och med 26/7 går det att ringa till lägret på telefonnummer 070-249 08 99. Anhöriga ska i första hand ringa ledare på by för att komma i kontakt med deltagare.

Det går bra att skicka post till lägret. Då är adressen:

DUST-lägret
Namn och kår
Ösjönäs
695 97 TIVED

Transport

Som nämndes i Kårinformation 2 är kårerna välkomna att rycka in på lägerområdet från kl 10:00 på lördagen. För att underlätta för busschaufförerna och för att vi inte ska få så mycket mötande trafik på de smala vägarna ser vi helst att alla transporter, bilar som bussar, kommer in till lägerområdet öster ifrån, d v s via Stenkällegården(Punkt A). Utfart från lägerområdet(Blå liten prick) förslagsvis västerut mot Tived och Laxå(Blåmarkerad väg väster om Ösjönäs)

Utbildningar och seminarier

Det kommer att erbjudas utbildningar och seminarier för deltagare, ledare och funktionärer. Utbildningarna är en del av lägrets Gemensamma Program och planeras i samarbete med Utmanarscout. Läs mer HÄR!


Vi vill även passa på att slå ett slag för hemsidan och vår Facebook-sida där vi löpande fyller på med information.

Har ni några frågor? Kolla FAQ:n HÄR! eller mejla info@dustlagren.se. Från 26/7 går det även bra att ringa Info på 070-249 08 99. Här hittar ni även Kårbrev 1 och Kårbrev 2.

 

Nu ses vi snart!