Information till alla kårer gällande rådande eldningsförbud


Då det råder eldningsförbud i hela Örebro län efter en längre tids varmt väder utan nederbörd finns det några restriktioner som vi som läger måste förhålla oss till. Det är väldigt torrt i skog och mark och senast i helgen rådde en större skogsbrand bara några mil från Ösjönäs.
 
Lägrets säkerhetsansvariga har varit i kontakt med räddningstjänsten och i samråd med dem har bifogat beslut fattats. Där kan du också läsa mer om vad eldningsförbudet innebär.

Vad betyder detta för kårerna?

  • All matlagning ska ske på gasolkök, öppen låga är inte tillåten och ingen ved kommer därför att finnas. Kårerna kommer ha möjlighet att byta ut gasolflaskor under lägerveckan. Försök att ta med så fulla behållare som möjligt men inte fler än nödvändigt. Vi vill inte ha några gasollager på lägret.  
  • Alla kök ska ha minst en brandsläckare och en brandfilt. Glöm inte utmanarköken.
  • Gaständare ska användas, inga tändstickor.
  • Fotogenlyktor får användas på lägerområdet med vissa förhållningsregler.
  • Inga kök får användas på Marknadsdagen, varken gasol eller eld.
  • All rökning ska ske i anvisade rökrutor, ingen rökning får ske på annan plats. Det kan vara en bit att gå till rökrutorna så ni som har ett behov, ta gärna med plåster, tuggummi eller annat för att mildra behovet.
  • All matlagning som skulle ha skett ute på spår/aktiviteter har bytts ut mot kall, medhavd mat. De stormkök som skulle användas till det behöver inte tas med. Ytterligare anpassningar av matsedeln kommer att ske.
På nyheterna har man även nämnt att grundvattennivån är under de normala i Tiveden. Detta är inget som kommer påverka lägret då vi hämtar vatten från sjön Trehörningen. Dock är det viktigt att kårerna följer förbudet kring tvål och schampo på annat än anvisad plats.
 
Generellt gäller att eldningsförbud råder och lägret kan komma att införa ytterligare restriktioner under lägerveckan beroende på hur situationen utvecklar sig. LÄKO fortsätter att hålla kontakt med räddningstjänster om vilka regler som gäller för DUST 2018.
 
För mer information – håll er uppdaterade på hemsidan.

Hälsningar

LÄKO

Kommentera