Uppdatering! Om det totala eldningsförbudet


Räddningstjänsten har efter samråd med Laxå kommun fattat beslut om dispens för DUST-lägren att använda gasolkök med vissa förbehåll. Vi kommer att få laga mat på särskilt utpekade platser där det är grus eller grusliknande underlag. Detta innebär att kårerna kommer att kunna värma mat som sedan transporteras till byn. Lägret kommer att koka varmvatten som kan användas av byarna för disk, té, kaffe mm. Vill man koka kaffe så får detta enbart göras på de centrala gasolköken.

Vi ser därför gärna att kårerna/deltagarna tar med termosar för att kunna transportera vatten/kaffe tillbaka till byarna. Kärl för att transportera mat kommer att tillhandahållas av lägret.


Ett förtydligande – det är kårernas gasolkök som ska användas. Lägret tillhandahåller INTE kök.


Vi ser fram emot att se er alla imorgon!

Hälsningar
Lägerledningen

Kommentera