Äventyrarprogrammet


Du som kommer att vara äventyrsscout på DUST 2018

Du som kommer att vara äventyrsscout på DUST 2018, för dig blir patrullen medelpunkten under lägret, du kommer givetvis att träffa massor av andra scouter men det blir patrullerna som blir det centrala under lägret.

Hemma på avdelningen kommer ni att tillverka rövarkläder efter er egen fantasi, kommer ni med hela patrullen? Bra, då kan ni börja planera vad ni skall göra under lägret. Kolla in vilka programaktiviteter som finns här på hemsidan. Fundera på vilka saker ni vill göra i första, andra och tredje hand och fyll i era önskemål. Vi vill ha era önskemål om aktiviteterna så fort ni anländer till DUST, senast lördag kl 17. Vi vill även veta erat patrullnamn och vilka som är med i patrullen (för och efternamn). Fyll i patrullkortet så är det enklare för oss. Patrullkortet hittar du HÄR!

Vill ni vinna fina priser? En hajkutrustning för patrullen eller någon annan friluftspryl? Satsa då på Skagas Mästare. Uttagning kommer ske löpande under lägret och den stora finalen äger rum på fredag eftermiddag. Då alla äventyrare samlas och den sista aktiviteten blir att gemensamt hejja fram vinnande patrull i Skagas Mästare.

Kännetecken för äventyrare är enligt traditionen att vi bär en färgad garntofs för att tala om vilket folk man tillhör. Tofsen som är fem cm i diameter tillverkas hemma innan lägret och fästes med säkerhetsnål, även ledare bär tofs. Vår färg på garntofsen är – Orange!

Första lägerdagen hjälps vi åt att bygga upp lägret och vi planerar in era aktiviteter. På söndagen håller vi ting för alla patrulledare och vice patrulledare utanför Skagatältet kl 11, då kommer ni få reda på vilka aktiviteter ni har fått tilldelade. Första programpasset är på söndagen kl 14 förutom för er som ska gå munkvandringen för då startar passet kl 9 på söndagen, detta kommer ni få reda på vid inryckningen.  Ni får komma till Skagatältet när ni gått Munkvandringen för att få era resterande aktiviteter.

 

DUST 2018 Äventyrarprogram

Aktiviteterna genomförs normalt som halvdagsaktiviteter om tre timmar på för- eller eftermiddagen.

1. Munkvandringen (Heldagsaktivitet)

Patrullen får uppleva en riktigt trollsk urskogsvandring genom Tivedens Nationalpark, Trollkyrka området. Ni kommer att äta eran medhavda matsäck tillsammans i patrullen längs spåret. Kom ihåg att ta med något att ha matsäcken i när ni lägerpackar.

2. Bergsklättring (Halvdag)

Här lär du dig klättringens grunder, säkerhet och får hisnade upplevelser när du provar att ta dig upp och ner för berget. Plats: Kroksjön norr om Forsvik (efter vägen mot Karlsborg) Busstransport.      

3. Kajak (Halvdag)

Följ med på en kajaktur till vitsand. Vi kommer att lära oss grundläggande paddelteknik. Det ges möjlighet att prova på olika kajakövningar. Kajakpaddlingen vänder sig till nybörjare och mer erfarna.

4.Simborgare (Halvdag)

Passa på att ta simborgarmärket med din patrull.

5.Storkanot (Halvdag)

Prova jättecanadesare med plats för 12 personer. Försök få den att plana och upplev en haldag på vattnet.

6. Segling (Halvdag)

Navigare necesse est, Att segla är nödvändigt. Vi ger dig som aldrig har seglat en chans att upptäcka detta naturvänliga sätt att förflytta sig. För er som redan kan segla finns även lite ”svårare” båtar.

7. Fiske (Halvdag)

Lär dig om fiskar och fiske vid Kroksjön. Vem får upp stört fisk? Busstransport.     

8. Hantverk (Halvdag)

Prova på olika hantverk i hantverkstältet.

9. Första Hjälpen (Halvdag)

Här får du lära dig grunderna i första hjälpen och hur vi ska bete oss om olyckan är framme. Överlever du 72 timmar om katastrofen skulle vara framme?

10. Mountainbike (Halvdag)

Vill duoch dina patrullkamrater testa era krafter och teknik på två hjul? Följ med oss på en utmanade och äventyrlig cykeltur i skogen.

11. Fästningsäventyret (Morgon, eftermiddag och kvällstur)

Spännande effekter, kanonmuller och gevärsknallar, rök och fiendeanfall. Äventyrsturen på Karlsborgsfästning liknar inget annat. Busstransport.

12.Orientering (Halvdag)

Här får du lära dig karta och kompass. Utmana dina patrullkompisar i navigering utan telefonen.  

13.Kastmaskin (Halvdag)

Här får ni prova erat samarbete i patrullen under bygget av en kastmaskin. Vem kastar längst?

14. Egen aktivitet (Halvdag – heldag)

Patrullens eget aktivitetspass, här kan ni hjälpa till på byn, gå och bada eller varför inte bygga en snygg portal?                                  

15.Skagas Mästare

Kommer ske löpande under lägret. Sista passet samlas vi alla äventyrarna och hejjar fram vinnande lag i denna utmaning inom olika kluriga scoutgrenar.

Patrullkort för nedladdning


Med reservation för ändringar!

Har du frågor eller funderingar, skicka in dem via hemsidan http://www.dustlagren.se

 

Vi ses på DUST 2018

Äventyrarna