Spårare – program


Här finns information för dig som är Spårare, samt till dina ledare.

Ladda ner informationen nedan i en PDF >>

Hej alla glada spårarscouter och ledare!

Vi heter Linnea, Ida, Love och Arthur och det är vi som planerar alla roliga aktiviteter ni ska få göra på lägret.

Ni kommer att träffa Ursamin som är dotter till Ura Kaipa och ledstjärna för er Ulmekottar. Ursamin är väldigt ledsen eftersom hennes halsband har gått sönder och vi hoppas på att ni vill hjälpa henne att samla ihop pärlorna och göra halsbandet helt igen.

Ni kommer få gå på spår i skogen, göra hantverk, upptäcka lägret och tävla i Ursamins glänta för att kunna samla ihop pärlorna. Vi ser fram emot att träffa er i sommar!

Till ledarna

Vi har inga fasta funktionärer hos oss på spårarprogrammet vilket innebär att vi alla kommer få hjälpas åt under lägerveckan. För varje spårarpatrull behöver vi ha med minst en ledare som hjälper patrullen under hela programtiden. Programmet är utformat på det sättet att ni ansvarar för er patrull och genomför aktiviteterna på egen hand tillsammans. Vi som har planerat och organiserat kommer självklart finnas nära till hands och hjälpa er vid behov, men det är ni som har koll på era scouter och hjälper dem med aktiviteterna.

Vi kommer ha en samling innan varje aktivitetsstart där vi presenterar vad som kommer hända och hur det kommer gå till. På ankomstdagen kommer vi ha en ledarsamling där vi vill träffa en spårarledare från varje by. Där kommer vi beskriva vad som kommer hända under veckan och svara på eventuella frågor.

Vi ser fram emot att göra spårarprogrammet till det absolut bästa tillsammans med er!

Glada scouthälsningar, Linnea, Ida, Love och Arthur