Äventyrare – program


Här finns information för dig som är Äventyrare, samt till dina ledare.

Ladda ner informationen nedan i en PDF >>

Hej äventyrare!

Du som är äventyrsscout på DUST22, för dig blir patrullen medelpunkten under lägret, du kommer givetvis att träffa massor av andra scouter men det blir patrullerna som blir det centrala under lägret.

Hemma på avdelningen kommer ni att tillverka rövarkläder efter er egen fantasi, kommer ni med hela patrullen? Bra, då kan ni börja planera vad ni ska göra under lägret.

Kännetecken för äventyrare är enligt traditionen att vi bär en färgad garntofs för att tala om vilket folk vi tillhör. Tofsen, som är fem centimeter i diameter tillverkas hemma innan lägret och fästes med säkerhetsnål, även ledare bär tofs. Vår färg på garntofsen är – orange!

Patrullens önskemål om aktiviteter

Första lägerdagen hjälps vi åt att bygga upp lägret och vi planerar in era aktiviteter. På söndagen håller vi ting för alla patrulledare och vice patrulledare utanför Skagatältet klockan 11.00, då kommer ni få reda på vilka aktiviteter ni har fått tilldelade. Kolla in vilka programaktiviteter som finns här nedan. Fundera på vad ni vill göra i första, andra och tredje hand.

Här nedan finns patrullkort att ladda ner och skriva ut innan lägret. Där ni ska fylla i era önskemål. Vi vill även att ni fyller i ert patrullnamn och vilka som är med i patrullen (för- och efternamn, max antal i patrullen är 8 scouter). Vi vill ha era in patrullkorten med önskemål om aktiviteterna så fort ni anländer till DUST, senast lördagen klockan 17.00.

Här finns patrullkortet för nedladdning som PDF >>
Här finns patrullkortet för nedladdning om word-dokument >>

Första programpasset är på söndagen klockan 14.00, förutom för er som ska gå munkvandringen, för då startar passet klockan 09.00 på söndagen. Detta kommer ni få reda på vid inryckningen. Ni får komma till Skagatältet när ni gått Munkvandringen för att få era resterande aktiviteter.

Programinformation

Aktiviteterna genomförs normalt som halvdagsaktiviteter om tre timmar på för- eller eftermiddagen.

📍Munkvandringen (heldag)
Patrullen får uppleva en riktigt trollsk urskogsvandring genom Tivedens Nationalpark. Ni kommer att äta eran medhavda matsäck tillsammans i patrullen längs spåret. Kom ihåg att packa dagsryggsäck! En ledare per patrull behövs som funktionärer längs spåret.

📍Bergsklättring (halvdag)
Här lär du dig klättringens grunder, säkerhet och får hisnade upplevelser när du provar att ta dig upp och ner för berget. Gemensam busstransport.

📍Kajak (halvdag)
Följ med på en kajaktur till vitsand. Vi kommer att lära oss grundläggande paddelteknik. Det ges möjlighet att prova på olika kajakövningar. Kajakpaddlingen vänder sig till nybörjare och mer erfarna.

📍SimSam (halvdag)
Passa på att ta simborgarmärket med din patrull, alla som simmar får årets simborgarmärke. Vill du inte simma kommer det finnas samarbetsövningar och några kluringar för patrullen att lösa. En vuxen ledare som kan simma ska följa med patrullen.

📍Storkanot (halvdag)
Prova jättecanadesare med plats för 12 personer. Försök få den att plana och upplev en haldag på vattnet.

📍Segling (halvdag)
Navigare necesse est – att segla är nödvändigt. Vi ger dig som aldrig har seglat en chans att upptäcka detta naturvänliga sätt att förflytta sig. För er som redan kan segla finns även lite ”svårare” båtar.

📍Hantverk (halvdag)
Prova på olika hantverk i hantverkstältet.

📍Treasure Hunt (halvdag-heldag)
Under Treasure Hunt fortsätter utforskandet av området kring Enhörningen och Görtiven. Hitta skatter och återvänd till byn med nya erfarenheter.

📍Täljning 3.0 (halvdag)
Utöka dina kunskaper inom täljning eller kanske prova på täljhäst för första gången. Här finns plats för både nybörjaren och de som vill fördjupa sina kunskaper inom täljning.

📍Egen aktivitet (halvdag-heldag)
Patrullens eget aktivitetspass, här kan ni hjälpa till på byn, gå och bada eller varför inte bygga en snygg portal?

📍Skagas mästare
Vill ni vinna fina priser? En hajkutrustning för patrullen eller någon annan friluftspryl? Satsa då på att bli Skagas Mästare. Uttagning kommer ske löpande under lägret och den stora finalen äger rum på fredagens eftermiddag. Då samlas alla äventyrare till den sista aktiviteten som blir att gemensamt hejja fram en vinnande patrull i Skagas Mästare.